Cornelis groeide op met de klanken van Mother Finest, Koinonia, Steps Ahead, Spyro Gyra, Massada, vele soorten Jazz-rock, maar ook funk en latin, salsa, soul, pop en rock. Een breed scala aan muziekgenres dus. Van Molukse afkomst, maar geboren en getogen in Rotterdam, begon hij al op jonge leeftijd met pannen en deksels van moeders keukengerei te spelen, om uit te groeien tot een allround percussionist. Inmiddels heeft Cor (door bandleden vaak “Jay” genoemd) in binnen- en buitenland op vele podia gestaan en heeft hij zijn sporen reeds ruim verdiend. 

Ik heb een passie voor allerlei soorten muziek. Ik pas me elke keer aan de muziek aan en ook aan met wie en voor wie ik speel en optreed. Zo ook op de radio en toen ik diverse studiowerkzaamheden deed. En zeker toen ik met minder bekende, maar ook met bekende muzikanten en artiesten speelde. Inspiraties kwamen van diverse bands en percussionisten.

Ik speel de groove op, djembé, conga, bongo, timbalen, cajon en nog veel meer kleine percussie. De merken waarop ik het liefst speel, zijn Latin Percussion (mijn nummer 1!),  Martin Cohen @ ’90, Remo, Stagg, Sabian, Meinl, Afro, Zildjian.