Ik ben opgegroeid in een muzikale familie. In de Molukse gemeenschap stond het geloof met een Protestants Christelijke achtergrond centraal. In elk Moluks gezin was wel een gitaar te vinden en was er een brede selectie van muziek te horen van cultureel tot en met verschillende soorten stijlen zoals Jazz, Soul, Country, Blues, Rock etc.

Oom Henk, een broer van mijn vader, was een beroepsmuzikant in Duitsland en heeft later jarenlang in Foco gespeeld, een in onze gemeenschap bekende band. Door hem geïnspireerd, ben ik op jonge leeftijd basgitaar gaan spelen. Een aantal neven en nichten, zowel aan vaders- als aan moeders kant, zijn ook actief in de muziek.

Midden jaren tachtig heb ik mijn eerste coverbandje (Young Courage) opgericht met een aantal van mijn leeftijdgenoten in Capelle a/d IJssel. Begin jaren negentig begon ik in verschillende bandjes gaan spelen met allerlei soorten stijlen van muziek. Vanaf toen tot heden, heb ik gespeeld met een te groot om op te noemen aantal muzikanten.

Bekende muzikanten waarmee ik muziek heb gespeeld die beroepsmatig actief zijn of waren, zijn o.a. Dennis van Leeuwen, gitarist van de band Kane, Sharon den Adel, zangeres van Within Temptation, George McCrae, soulartiest van de wereldhit Rock Your Baby….

Voor mijn geloof in Jezus Christus heb ik ook in verschillende kerken gespeeld en nu met Berean Drive heb ik de eer dit weer te mogen doen.