Gert werd al op zeer jonge leeftijd muzikaal gevormd door de vele muziekstijlen die  thuis en bij zijn oudste Indische oom ten gehore werden gebracht: moeder (geboren in Batavia, Nederlands-Indië) hield van Elvis, Cliff Richards, Connie Francis en The Everly Brothers, vader hield van Neil Diamond, Russische mannenkoren en Willy Nelson en van zijn oom leerde hij vooral de blues, soul, jazz, country, westcoast en Latin kennen.

Al jong zong hij op diverse feesten, relatief laat (18) begon hij gitaar en basgitaar te spelen. Zingen was echter altijd zijn grote liefde geweest en in zijn vroege twintiger jaren, zong hij in Utrechtse funk-rock en reggaebands. Ook speelde hij een tijdje mondharmonica in een bluesband, welke hij met zijn autodidactische aanleg -net als gitaar en basgitaar- zichzelf had aangeleerd. Daarnaast ontwikkelde hij zijn aanleg voor het schrijven van songs.

Nadat hij tot geloof was gekomen in 1996, speelde hij voornamelijk basgitaar in de kerk. Hoewel zingen zijn grote passie was, leerde hij rustig te wachten totdat God de deur voor hem zou openen: zingen in een band met minimaal vier blazers en bij voorkeur een percussionist.  

Deze deur ging open in 2005, toen hij zijn eerste gospelformatie oprichtte
In Commission United.
Nadat hij een klein uitstapje had gemaakt naar een professionele, maar wereldse soulband in 2017, besefte hij dat God een ander plan had met zijn muzikale talenten.

In de zomer van 2019, formeerde hij Berean Drive, welke een paar maanden later live debuteerde in het Muziekhuis Utrecht.